Innsikt fra Møre og Romsdal.
Tall som teller.

Favoritter Søk

Norges første nasjonale turiststi

Vil du prøve en spesiell, unik og annerledes vandretur, kan du ta turen til verdensarv-bygda Geiranger og gå Fosseråsa — landets første nasjonale turiststi.

Det spektakulære fossevandringsprosjektet i den verdenskjente turistbygda Geiranger i Møre og Romsdal er blitt en stor attraksjon, og sommeren 2019 ble en utvidet versjon - Fosseråsa - autorisert som landets aller første nasjonale turiststi.

Norges første nasjonale turiststi

- Fosseråa gir storslagen utsikt mot bratte fjell, mektige fossefall og en av de fineste fjordene på Vestlandet, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen da Norges første nasjonale turiststi ble åpnet i juni 2019.

Fosseråsa begynner i Geiranger sentrum og tar deg opp 327 trappetrinn, platåer og utkikkspunkt til Norsk Fjordsenter. Kombinasjonen av den spennende arkitekturen tett på den buldrende Storfossen er en opplevelse du sent vil glemme. Videre går den nye turiststien opp og forbi Hotel Union og Westerås gård med Norges bratteste utsikt, før den fortsetter opp til Storseterfossen. Les mer om den nasjonale turiststien Fosseråsa i Geiranger.

Se flere

Gå under Storseterfossen

Fosser har vel alle sett, men kanskje ikke fra baksiden. Da bør man ta seg tid til å oppleve Storseterfossen. Den 30 meter høye fossen står i en bue ut fra fjellet slik at man kan gå under og bak fossen. Fra Westerås Gård hvor du gjerne kan ta en stopp og nyte Norges bratteste servering, er det rundt 45 minutters flott fottur på god sti til Storseterfossen. Sherpaer fra Nepal har lagt ned mange timers arbeid for å lage en steinlagt sti. Fossen er størst og mektigst om våren, men absolutt verdt å se om høsten også.

Besøk naturens eget mesterverk i sommer - SE FILM

Norsk fjordsenter

Dersom man befinner seg på toppen av fossevandringen eller i nærheten av Hotel Union, anbefales det å ta turen innom Norsk Fjordsenter. Her kan man lære mer om UNESCOs verdensarv og skaffe seg litt lokalkunnskap krydret med en mektig bildepresentasjon av området.

Klatre, balansere og fly gjennom verdensarvnatur

Er du klar for en litt mer spenstig opplevelse når du besøker Geiranger, kan du prøve bygdas nye Zipline-park. Her kan du klatre, balansere og fly gjennom vakker løvskog, juv og fossefall. Les mer om Zipline-parken her.

Se flere

Opplev naturens eget mesterverk

Vanligvis besøkes den berømte turistbygda på Sunnmøre av rundt 800.000 turister årlig, de fleste utenlandske cruiseturister. I år er de fleste cruiseanløp til Geiranger kansellert. Det gir i følge tidligere turistsjef Ove Skylstad en unik mulighet til å oppleve en av landets mest berømte attraksjoner. Se hans anbefalinger til hva du kan se og gjøre i Geiranger i 2020.

Se Hotell, camping og hytter i Geiranger