Innsikt fra Møre og Romsdal.
Tall som teller.

Favoritter Søk
Flydalsjuvet med utsikt over Geiranger.

Norgeskampanjen MRR 2020

Destinasjonsselskapene i fylket har gjennom Møre og Romsdal Reiseliv gjennomført en omfattende markedsføring mot norske turister i 2020. Her får du en oppsummering på hva som er gjort, og resultater for markedsføring i 2020.

Mål for 2020

Målet med Norgeskampanjen er å motivere potensielle besøkende til å velge opplevelser i vårt fylke. Vi skal bidra til å øke kjennskap og kunnskap om hva du kan gjøre og oppleve, og hvor du kan bo når du besøker regionen. Vi jobber med å skape reiselyst og tillit hos relevante målgrupper, og bidrar til synlighet og salg av overnatting, produkter og opplevelser.

Nøkkeltall for 2020

I 2020 har vi gjennom Norgeskampanjen hatt 30,9 millioner eksponeringer i ulike digitale kanaler, med geografisk nedslagsfelt hele landet. Nettsiden visitmr.com er besøkt 684.783 ganger gjennom året. Ulike SEO-tiltak har bidratt til en vekst i besøk via organiske søk på 198% sammenlignet med 2019.

Nøkkeltall for 2020

Hva er gjort?

I Norgeskampanjen jobbes det med å

 • Skape synlighet i digitale kanaler nasjonalt
 • Videreutvikle markedsplattformen visitmr.no/com
 • Fortelle historier om gode opplevelser i Møre og Romsdal

Det produseres fortløpende nytt innhold ulike steder i fylket (intervju, bilder, film) til nye artikler og gode historier. Alle saker publiseres i utgangspunktet på markedsplattformen visitmr.com, hvor det kobles sammen med relevante produkter, opplevelser og overnattingsmuligheter. Deretter publiseres saker i ulike digitale medier for å skape trafikk inn til historiene.

Se film fra Geiranger

Se intervju med Kenneth Løken

Ta deg tid. Nyt høsten.

Fjordutsikt i verdensklasse

Kystperlen Smøla

Historier og opplevelser

Det er utformet innhold som skal inspirere og motivere til reiselyst. Det er en ambisjon å løfte frem aktører i bransjen, og turister/besøkende for å vise hva vi tilbyr. Innholdet er fordelt både tematisk og geografisk for å nå ulike relevante målgrupper.

Her kan du se artikler og historier som er produsert i 2020:

Se flere
Se flere
Se flere
Se flere
Se flere
Se flere

Teknisk plattform

Det er arbeidet mye med å tilpasse nettsiden visitmr.com slik at den skal ha best mulig synlighet i Google og andre søkemotorer. Det er også laget integrasjon med produktene fra SimpleView, slik at de som leser artiklene skal ha kortest mulig vei til bestilling. I artiklene er det lagt opp til optimal visning både for store og små skjermer, og for god visning av video og bilder.

Noen av oppgraderingene i 2020:

 • Oppdatert visuell utforming
 • Forbedret artikkelvisning
 • Ny videoløsning for raskere visning
 • Ny modul for bildekarusell 
 • Integrert simpleview-database
 • Nye produktvisninger
 • Raskere søk i artikler og produkter
 • Ny kartløsning med produktvisning
 • Fasettmeny inkl geografisk valg
 • Lag favorittliste
 • Nye konverteringspunkter
 • Tilrettelagt for medlemsadmin
 • Integrert Parallax-scroll

Kampanjer

Det er utformet en rekke annonser som er publisert i ulike digitale kanaler som Facebook, Instagram, Google Ads-nettverket, Amedia, Schibsted etc.

Når kampanjene er igangsatt, følges de ulike annonsene opp med fortløpende justeringer og optimalisering. På denne måten oppnås best mulig resultat for markedsbudsjettet.

Resultater

I 2020 hadde visitmr.com 153,99 % flere besøk sammenlignet med 2019. Antall sidevisninger økte med 217 %.

Stor økning i trafikk i 2020 sammenlignet med 2019.
Aldersfordeling på besøkende

Organisk trafikk

Vi fikk totalt 80.184 besøk via søkemotorer i 2020. Økningen er på 198% sammenlignet med 2019. Organisk google-trafikk økte med 218%. Med ulike tiltak som er gjort i 2020, forventes organisk trafikk å vokse ytterligere i 2021.

Mest besøkte artiklene i 2020

De mest besøkte sakene i 2020 var "Norges råeste bilturer" (146.960 sidevisninger), "Trapper opp øyperle" (84.121 sidevisninger), "Hele Norges fjelldorado" (56.331 sidevisninger), "Gjør som Tom, James, Harry og Scarlett" (38.469 sidevisninger) og "Verdensarv, sjokoladenaust og spa" (31.965 sidevisninger).

Se flere

Produktvisninger

I hver artikkel blir det lagt til relevante produkter, som aktiviteter, overnatting og andre opplevelser i området. Går man inn på produktet vil man få mulighet til å bestille direkte. Hotel Union Øye var et av de mest besøkte overnattingsstedene på nettsiden i 2020. Klikk på linken for å se deres produktside, eller søk i produktdatabasen her.

I 2020 har VisitMR hatt totalt 111.432 produktvisninger fordelt på 1.998 produktsider, hvor 9.781 har klikket seg videre til bestill.

Status og videre arbeid

Kampanjetallene har vært gode, og det er ingen tvil om at Møre og Romsdal som destinasjon har vært godt synlig i Norge i 2020.

Vi fortsetter arbeidet med innholdsproduksjon, forbedring av teknisk plattform og kampanjekjøring, slik at det skal være best mulig tilrettelagt for at flest mulig legger ferien til Møre og Romsdal i 2021 også.

Har du tips til gode historier verdt å fortelle? Send gjerne en epost til TIBE v Oddgeir Visnes, oddgeir.visnes@tibe.no.