Innsikt fra Møre og Romsdal.
Tall som teller.

Favoritter Søk
Valldal Aktivitetspark Klatrepark Sunnmøre

Barnas Møre

Gjør sommerens Norgesferie til en spennende oppdagelsesferd. Bading på sandstrender, klatring, fjelltur eller zipline – her er våre beste tips til stoppesteder for både store og små i Møre og Romsdal.

Å ta årets sommerferie innenlands er en god mulighet for å oppdage nye aktiviteter både i nærområdet, og ellers i Norge. Er dere heldige med været, er det lett å fylle sommerdagene med artige aktiviteter både for store og små.

BESØKSGÅRDER OG AKVARIUM

Mange barn har stor glede av å være sammen med dyr. Det er spennende å komme nærme, få klappe dem og finne ut hva de liker å gjøre.

→ Hakallegarden

I Vanylven, på Søre Sunnmøre, finner du besøksgården Hakallegarden. Også kjent fra NRK-serien Marit og dyra. Den er åpen året rundt, og er en fin mulighet for barna å bli tryggere sammen med dyr. Bli venn med hunder, katter, kyr, lure esel, hester, kyllinger, alpakka, rampete griser, og mange andre dyr som trasker sammen med de besøkende rundt om på gården.

Blir du sulten kan du ta en matbit i kafeen, og rekker dere ikke alt på en dag er det også muligheter for overnatting. Uansett om du helst vil sove i bobil, telt eller hengekøye kan du ta den med til Hakallecampen.

→ Tingvoll Økopark

Tingvoll Økopark er en helt unik opplevelsespark. Økoparken er den eneste av sitt slag i Norge – ja faktisk i verden! Her kan barn og voksne lære om livet i jorda, om hvordan maten blir til og hvordan dyra lever.

Ute kan du bli kjent med alle dyra, og barna har lov å gå innenfor gjerdet og både kose med dem og gi dem mat. Vi har kyr og kalver, sauer og lam, geiter, griser, høner og haner med kyllinger, kaniner og av og til hester.

→ Atlanterhavsparken

Med utsikt rett over havet, rike fiskefelt og de dype norske fjorder kan du observere, oppleve og lære om livet i havet. Atlanterhavsparken ligger helt nede i fjøresteinene utenfor Ålesund sentrum. Akvariet er et av Nord-Europas største og mest unike, og er kåret til Nordens beste akvarium hele to ganger.

I parken kan du blant annet oppleve krabbefiske, sel, oter, pingvin og mating av fisk og andre dyr. Selparkbassenget i Atlanterhavsparken er Europas desidert største. En naturlig vik i landskapet er omformet til et enormt basseng ved hjelp av stein og leire. Selbassenget er på hele 6000 kvadratmeter og er fylt med 15 millioner liter friskt sjøvann. Akvariet har òg et fantastisk uteområde med vannlekepark, aktivitetsrom og et eget område for oter, Oterøya.

Et tips på veien…

Legg opp sommerens reiserute sammen med barna. Får de være med å bestemme vet de at det alltid er noe å glede seg til rundt neste sving.

AKTIVITETSPARKER

Er barna glad i å klatre og bli utfordret både høyt og lavt, kan en tur i aktivitetspark være midt i blinken for dere.

→ Lekeland for de minste

I Ålesund kan de minste barna utfolde seg i et storslått innendørs lekeland, med spennende aktiviteter og hinderløyper. - Barnas Lekeland i Ålesund er Nordvestlandets første og største innendørs aktivitetshus og lekeland, en sosial møteplass for små og store, forteller gründer og daglig leder Ann Kristin Angelsen. Her kan barna nyte lek og moro i trygge omgivelser, mens de voksne slapper av med nykverna kaffe og fristende retter. Barnas Lekeland Ålesund ligger sentralt plassert i Spjelkavika, kun to minutt fra kjøpesenteret Moa.

Barnas Lekeland Ålesund Sunnmøre
I Ålesund kan barna leike og boltre seg i Nordvestlandets største innandørs aktivitetshus. (Foto: Barnas Lekeland)

→ Valldal Aktivitetspark

I Valldal Aktivitetspark er alt lagt til rette for at barna skal ha det gøy. Løypene har ulik høyde og vanskelighetsgrad. To av løypene passer til de minste barna og er laget for at foreldre kan gå ved siden av. Det er også tre familieløyper der den ene er litt enklere enn de to andre. I tillegg er det to mer krevende løyper for de som liker det høyt og luftig. Parken har også et lekeområde med sandkasse, lekestativ, hoppeslott og hoppepute. Nytt i 2021 er en liten sandstrand med badekulp for de badelystne.

Valldal Aktivitetspark Katrepark
Klatreparken i Valldalen byr på 1400 meter med klatreløyper, lange zip-lines, hoppepute og hoppeslott. (Foto: Oddgeir Visnes)

→ Høyt og Lavt klatrepark

Ta med deg hele familien opp i trærne. Høydeskrekk er ingen hindring for en dag i Høyt og Lavt klatrepark. Både på Valsøya og i Molde kan du besøke Høyt og Lavt klatrepark. Her finner dere mange spennende aktiviteter og utfordringer for nesten alle aldre og ferdighetsnivåer, som blant annet Quick-Jump, Zipline, utfordrende løyper med ulike nivå, klatretårn og nettboks.

Klatreparken Høyt og Lavt Valsøya har en flott beliggenhet på Valsøya rett ved E39. Valsøya ligger omtrent midt mellom Trondheim og Atlanterhavsveien.

Høyt og Lavt Molde ligger rett ved skianlegget Tusten, kun 10 minutter fra by sentrum.

Se video fra Høyt og Lavt Valsøya

→ Ville Verma

Du får utfordringer i høyden og sug i magen i høydeparken Ville Verma. Rett ved Kyllingbrua, hvor Raumabanen krysser elva, finner du tre ziplines som er 30, 60 og 200 meter lange. I tillegg finner du finaleriggen fra 71° nord rigget over det spektakulære juvet, så dersom du alltid har lurt på hvordan det oppleves å være i nettet i finalen, kan du finne det ut nå. Turen passer godt for familier med litt større barn og dette er garantert å bli en fartsfylt tur i fantastiske omgivelser.

Se flere

HOPP I HAVET!

Å bade i sjøen i Møre og Romsdal er virkelig forfriskende og kan av og til virke som en opplevelse kun for de tøffeste. Likevel er ikke sommeren helt det samme uten. Ønsker du litt varmere badetemperaturer kan dere legge turen innom et badeland, men rundt om i fylket kan du også finne mange flotte strender som er ypperlige for å bygge sandslott.

Bading Farstadstranda Barn Nordvest
På Farstadsanden er det fine forhold både for bading og ulike vannaktiviteter. (Foto: Oddgeir Visnes)

→ Farstadsanden

Om lag 45 minutters kjøring fra Molde, ligger Farstadsanden. Sandstranden ligger rett ved kyststykket Hustadvika, og kan også fint inngå som et stopp på ruta mot den kjente turistattraksjonen Atlanterhavsveien. Det er fine forhold for både bading og vindsurfing. Området er er barnevognvennlig, og de minste kan også ta sykkelen fatt på gråere dager hvis de ønsker det.

Se flere

→ Muribugen

I jordbærbygda Valldal finner du Muribugen, som er en populær badeplass for både lokale og tilreisende. Stranda er langgrunn og med sandbunn, så her er det perfekte badeforhold for barna. På varme sommerdager kan badetemperaturen komme opp mot 20 grader, så pakk solkrem, badetøy og flytemadrass – så er du klar!

→ Overåssanden

Kun 1 km fra sentrum av Hareid finner du sandstranda Overåssanden. Det er kanskje den fineste badestranda på Sunnmøre og ligger østvendt til med flott sand.

→ Giske

Giske kommune har en rekke flotte badestrender spredt utover de ulike øyene. Giskesanden på Giske, og Blimsanden på Vigra er idylliske sandstrender, mens Alnes på Godøy kan skilte med både sand- og steinstrand. Områdene er perfekte til svømming, soling, grilling og andre fritidsaktiviteter.

Se flere bademuligheter på Sunnmøre her.

Se flere
Bading i Bybadet Ålesund
Tar dere turen innom et av fylkets mange badeland får dere perfekt badetemperatur – uansett vær! (Foto: Torgeir Rørvik)

BADELAND

På dager med grått vær og mye badelyst, kan det være fint å ta turen innom et av de mange badelandene i fylket. Sunnmørsbadet i Fosnavåg, Håp i Havet på Finnøy, Atlanterhavsbadet i Kristiansund, Moldebadet i Molde, og det splitter nye Bybadet i Ålesund er alle moderne bad med flere sklier, barnebasseng, velværeavdeling og badstu. Her får du perfekt badetemperatur, uansett vær!

AKVARIUM

Bli kjent med livet i vann og få et innblikk i det som rører seg under havoverflaten.

Atlanterhavsparken

→ Atlanterhavet på utstilling

Atlanterhavsparken ligger i sjøkanten på Tueneset, 10 minutter fra Ålesund sentrum. Parken er et utstillingsvindu av livet langs norskekysten og Atlanterhavet, i det som anses å være Nord Europas største og mest unike saltvannsakvarium. Studer fisker, alger og andre sjødyr, og benytt muligheten til å se både seler, otere og pingviner på nært hold.

Romsdalseggen rampestreken
Etappen opp til Rampestreken er en fin tur, også for små føtter. Ta dagen i deres eget tempo og husk hyppige kjekspauser på veien opp. På toppen venter utsikt over Romsdalsfjella – ei spektakulær ramme for sommerens familiebilde. (Foto: Matti Bernitz)

TUR I FJELLET

Det finnes mange flotte fjellturer å velge mellom i Møre og Romsdal, fra lange dagsmarsjer til kortere turer. Felles for de fleste av dem er likevel ei nærmest uslåelig utsikt til Romsdalsfjella og Sunnmørsalpene.

→ Rampestreken

På vei opp byfjellet Nesaksla i Åndalsnes, ligger den etterhvert så kjente Rampestreken. Sist sett på Kompani Lauritzen, er dette en tur som passer både store og små. For små oppdagere er det mye spennende å se, også i skogen på vei mot toppen. Med noe god turmat i sekken og nok pauser, er dette en fin tur for hele familien.

INNENDØRS MORO

På dager med dårlig vær, hvor man helst vil holde seg inne, finnes det heldigvis flere aktivitetsparker å velge mellom når barna trenger et utløp for all energien. Vil du selv helst slappe av med en varm kaffekopp, har flere av de kaféområde med utsikt over anlegget, slik at man kan holde et øye med de små.

→ Epic AktivPark

På Digernes utenfor Ålesund finner du Epic AktivPark, en splitter ny trampolinepark, som garantert vil falle i smak hos store og små i alle aldre. Hopp deg glad!

→ Sportsparken Vegsund

20 minutter fra Ålesund sentrum ligger Sportsparken Vegsund. Sportsparken er delt inn i to områder; Hoppeparken, med trampoliner, klatrevegg og Ninja hinderløype, og Trollparken som er et lekeland for barn fra 0-12. Man velger selv om man vil betale inngang til en av parkene, eller for tilgang til begge. I tillegg har de ett VR-rom for de som vil teste ut spennende spill i en virtuell virkelighet, eller få en unik kinoopplevelse i en 7D-kino.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse.
Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjonskapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjepartsinformasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner. Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.